Gør dit arbejde lettere med fodertrug til høns 30. oktober 2016 30. oktober 2016 Mie Jacobsen
Et godt fodertrug til høns (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Et godt fodertrug til høns (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hvis man har høns derhjemme, har man en unik mulighed for at få friske æg. Men det kræver også en del arbejde, at skulle passe sine høns. Først og fremmest skal man sørge for at de har et ordentligt sted at bo, at der bliver gjort rent i deres hus og at de har nok plads. Noget af det allervigtigste er dog, at de får mad og dette er en af de daglige opgaver for en hønseejer. Du kan dog finde en måde til at gøre dit arbejde lettere. Nemlig ved at benytte sig af fodertrugs. Her kan du blot hælde foderet ned i, hvilket tager få sekunder, og så kan hønsene spise af dem.

Mange typer af fodertrug til høns

Der findes et stort udvalg af forskellige typer fodertrug til høns, og alt efter hvor mange høns du har, findes der en bestemt type fodertrug til dit behov. Hvis du har mange høns der skal fodres, kan det give god mening at have en stor fodertrug, der kan fyldes meget op.

Dine egne ønsker spiller også ind i forhold til at finde den helt rigtige fodertrug. Hvis du eksempelvis ikke ønsker at skulle fodre dine høns så ofte, kan du vælge en fodertrug, der kan fyldes meget op. De fungerer så ved, at foderet stille og roligt ryger ned, når dine høns spiser sig igennem foderet. Samtidig kan du også tænke på holdbarheden af dine fodertrugs, når du køber dem. Fodertrugs kan nemlig fås i forskellige materialer, hvor nogle af dem holder længere end andre. Har du mange høns, der skal bruge de indkøbte fodertrugs, vil det nok være en god ide, at vælge stål som materiale. Har du derimod kun få høns, kan du sagtens nøjes med plastik.

Køb derfor fodertrug til høns, så dit arbejde bliver lettere

Se mere tilbehør til høns her:

Sørg for mad til dine høns med god strøelse til høns

Find sikre og solide hønsehuse til dine høns