Kattemad kan være mere end bare tørfoder 1. september 2016 1. september 2016 Mie Jacobsen
Kattemad (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Din kat har brug for en god kost (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Der er noget fantastisk ved at have kat. De er noget af det mest rolige – i hvert fald indtil de går amok og bliver legesyge. De er nemlig temmelig uforudsigelige… ja, nogle vil måske kalde dem utilregnelige. Men det er også det, der gør dem så charmerende. Når de er rolige, er de noget af det mest rolige. Når de er legesyge, er de noget af det mest legesyge. De kan gå fra den ene yderlig til den anden, og det kan de gøre ret hurtigt.

Når de er rolige, spinder de. Det har en antistressende effekt, og katten kan virke beroligende og søvndyssende. Når de er legesyge, er de sjove at iagttage eller lege med. De kan være gratis underholdning i lang tid, mens de kaster sig rundt.

Det er en af grundende til, at katteejere elsker deres små tigere. De vil dem det bedste, og derfor kan det virke dumt at give dem tørfoder. Tørfoder virker ikke særlig eksotisk eller lækkert. Men lad os slå én ting fast: Der er intet galt med tørfoder. Selvom det virker kedeligt, er det blandt andet sundt for kattenes tænder.

Kattemad kan være mange ting

Der er altså intet galt i at fodre katten med tørfoder. Det kan være godt, fordi det holder tænderne sunde. Desuden er det sundere for fordøjelsen. Det betyder dog ikke, at du ikke kan supplere med vådfoder, når katten skal forkæles lidt. Det bør dog gives separat, så katten ikke bliver for forvent.

Du kan også give katten små godbidder, selvom det som regel er en væsentlig dyrere løsning. Du kan bruge vådfoderet på samme måde, det er billigere. Så kan du give det som en godbid, når din firbenede ven skal have det lidt lækkert.

Kattemad kan være mange ting, og selvom tørfoder er allerbedst i det daglige, kan det være en god idé med lidt ekstra lækkert. Din kat vil elske dig for det.

Se et stort udvalg af kattemad her

Find tilbud på forskelligt foder her:

Royal Canin Hypoallergenic DR25 – hvis din kat har allergi

Foder til hunde og katte