Læs hvordan du hjælper hunde af med allergi 7. august 2016 7. august 2016 Mie Jacobsen
Hundefoder (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Sørg for din hund er sund og rask med det rette foder (foto: petworld-vet.dk)

Du har opdaget, at din hund har fået en allergisk reaktion. Du kan se det på hundens pels og dens hud, som vil være irriteret og rød. Du kan også se, at hunden vil have kløe og være mærket af allergien. Når du har opdaget, at din hund lider af en allergi, så gælder det om hurtigst muligt at finde årsagen til allergien. Det kan være nødvendigt at få dyrlægens besyv med i den endelige bestemmelse af, hvad din hund har udviklet allergi overfor. Når du har fundet årsagen til allergien, kan du begynder at finde en løsning, på hvordan du kan hjælpe din hund bedst muligt.
En af de mest typiske allergier hos hunde er fødevareallergier. Der kan være forskelligt indhold i det almindelige hundefoder, som hunden kan udvikle allergi over for. En allergi er en sygdom, som udvikles lidt efter lidt. Det er en såkaldt tærskelsygdom. Det betyder, at allergien ligger latent i hunden hele tiden, men at den først vil blive udløst, når hunden har været udsat for allergenet et bestemt antal gange. Man kan ikke sige, hvornår en allergi vil udvikle sig, fordi det er forskelligt fra hund til hund, hvor meget der skal til, af et bestemt allergene, før det bliver en allergi.

Fødevareallergi – hvad nu?

Hvis du opdager, at din hund har udviklet en allergi, så er der heldigvis råd at hente. Du kan med stor fordel prøve at skifte det almindelige hundefoder ud med en allergivenlig variant. Det allergivenlige foder er sammensat af proteiner og kulhydrater, som er gode for hundens mave og dermed mindsker allergien. En af de væsentlige forskelle der er på almindeligt hundefoder og allergifoder, er, at allergifoderet ikke indeholder kulhydrat fra kornprodukter, da dette kan være en af kilderne til allergien. Når du skifter til et allergivenligt foderalternativ, så er det meget vigtigt, at du giver foderet tid til at virke. Det betyder, at du de første i hvert fald 6 uger ikke må give din hund nogen anden form for foder. Dette er vigtigt, både så du kan finde ud af, om det nye foder hjælper og for at se, om det er effektivt nok. Hvis du ikke giver din hund ro til at vænne sig til det nye produkt, kan det være svært at hjælpe hunden af med allergien.

Du kan se det store udvalg af foder til hunde med allergi

Læs mere om foder og hunde med allergi her:

Hundefoder skal passe til din hund

Allergi hund medicin – Har din hund fået allergi?