Loppehalsbånd: kat uden lopper 28. marts 2017 29. marts 2017 Mie Jacobsen
Vælg Capstar, når du skal hjælpe dit kæledyr af med lopper (foto: petworld.dk)

Vælg Capstar, når du skal hjælpe dit kæledyr af med lopper (foto: billigdyrehandel.dk)

Har du kat, kender du sikker til perioder med lopper, der efterlader din kat og måske dig med kløe og irritation i huden. Det kan være en langvarig proces at blive fri fra dem, og derfor kan det være en god idé at have et middel, i kan ty til, når lopperne invaderer hjemmet.

 

De forskellige slags

 

Der findes et kæmp udvalg af forskellige midler, som i kan bruge mod lopperne. De har hver deres fordele og ulemper, og skal bruges på forskellige måder. Nogle skal indtages oralt og andre skal i pelsen. Fælles er dog at loppen på den ene eller anden måde bliver påvirket og dør. Nogle lammer, andre forgifter og nogle er mere langvarige end andre. Dog skal i være opmærksom på at nogle loppemidler ikke er universelle – det vil sige at nogle er giftige for katte. Det er dog ikke mange.

 

En god idé er at fortsætte behandlingen efter lopperne er væk, samt forebygge et nyt angreb. Det kan også gøres med grundig rengøring i hjemmet og i kattens omgivelser.

 

Loppehalsbånd til katte

 

Et alternativ til nogle af de loppemidler, der findes på markedet, som måske ikke er så udbredt, er et loppehalsbånd. Det virker ved enten af afgive gas eller kemikalier. Det er dog ikke udbredt med gas, derfor er det med kemikalier oftere at finde. Loppehalsbåndet virker ned i kattens pels og hud, og derved påvirker loppen ved at dræbe dem og derved hæmme væsken af lopperne.

 

Der er dog både fordele og ulemper ved et loppehalsbånd. Fordelene er at det er nemmere at administrere end andre loppemidler, der findes, da du ikke aktivt skal gøre noget. Det er derved meget effektivt, da det er over en længere tid. Dog kan halsbåndet være årsag til irritation i huden, og midlet vil måske ikke brede sig så meget, som andre loppemidler.

 

Dog er halsbåndet godt speciel god til indekatte, der ikke har så stor risiko for at hænge fast og blive kvalt i træer og lignende.

 

Se hvor du kan købe loppehalsbånd til kat her

 

Klik videre:

Man bør udstyre sin kat med et kattehalsbånd

Forkæl din kat med et kattetoilet fra det kæmpe udvalg