Loppemiddel til katte – der virker! 20. oktober 2016 20. oktober 2016 Mie Jacobsen
Vælg Capstar, når du skal hjælpe dit kæledyr af med lopper (foto: petworld.dk)

Loppefri nu! (foto: billigdyrehandel.dk)

Som katteejer er det meget sandsynligt, at din kat på et eller andet tidspunkt vil blive ramt af lopper. Udekatte er især udsatte, da de opholder sig meget i naturen. Dog kan indekatte også sagtens blive et offer for loppernes terrorisering. Det er desværre heller ikke sådan, at nogle racer er bedre stillet end andre. Alle katte er derfor i risikozonen for et loppeangreb.

Forebyg og behandl din kat korrekt

Lopperne er ikke blot ubehagelige og irriterende for din kat, de kan faktisk også være til gene for dig! Nogle mennesker bliver således bidt af deres kattes lopper og får dermed den samme ubehagelige og kløende fornemmelse som sit kæledyr. Derudover kan både kat og ejer få en allergisk reaktion af loppebiddene og dermed gøre situationen endnu værre. Det er dog muligt at nedsætte risikoen for disse loppeangreb, ved at behandle sin kat med et forbyggende loppemiddel. Forebyggelse er som regel altid bedre end behandling, og dette er især tilfældet med lopper. Lopper kan nemlig være meget svære at fjerne igen, så snart de har sat sig på katten og lagt sine æg. Det er således ikke ualmindeligt, at det kan tage flere måneder at fjerne alle lopperne, da der hele tiden udklækkes æg.

Loppemiddel til alle katte

Når du skal behandle din kat, er det meget vigtigt, at du følger produktets brugsvejledning til punkt og prikke. Katte har ikke godt af en for stor dosis af loppemidler, og hvis produktet ikke anvendes som tilsigtet, har det muligvis heller ikke den ønskede virkning. Der findes mange forskellige slags mærker og typer af loppemiddel på markedet. Det er derfor en god ide at læse om produkterne og finde ud af den rette dosis, da dette varierer efter kattens vægt. Kun du kender din kat, og ved derfor også bedst hvilken behandling, der vil være mest passende: om det skal være et loppehalsbånd, en spray, en pipette, en tablet, shampoo eller pulver.

Du kan læse mere om forebyggelse af lopper, samt finde et stort udvalg af loppemidler her

Se flere loppemidler her:

Du kan være med til at forebygge lopper med et loppehalsbånd

Advantage er et loppemiddel blandt mange