Sådan bekæmper du tæger på katte 13. december 2016 13. december 2016 Mie Jacobsen
Katte kan også have allergi (foto petworld.dk)

Det kan være farligt hvis flåterne bliver siddende for længe (foto: billigdyrehandel.dk)

Katte kan i sjældne tilfælde blive smittet med borrelia-bakterien via skovflåter ligesom mennesker. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med, om dit kat er blevet bidt af en tæge. For det meste får katten ikke have nogle symptomer på, at den er blevet bedt, men der kan opstå rødme og irritations i dens hud. Hvis du opdager, at din kat er blevet bidt af en flåt, bør du fjerne flåten med det samme.

En flåttang er det bedste

Når du skal fjerne en flåt fra din kat, er det mest optimale af bruge en speciel flåttang. Hvis du bruger en tang, sørger du nemlig for, at hele flåten bliver fjernet. Ellers kan du risikere, at nogle af flåtens munddele, der har bidt sig ind i kattens ud, bliver siddende. Hvis ikke hele flåten bliver fjernet, kan de efterladte munddele give hudreaktioner og betændelse.

Hvis du ikke har en flåttang, kan du prøve at trække flåten ud ved at køre en finger rundt i cirkler om flåten, indtil flåten slipper taget og kan trækkes ud. Man kan også forsøge at kvæle flåten med margarine, inden man trækker den ud, men det bedste og sikreste er helt klart at anskaffe sig en flåttag.

Forebyg flåtbid

Flåter lever ude i naturen, så hvis du har en indendørskat, er der ikke særlig stor risiko for, at den bliver smittet. Hvis du har en kat, der færdes meget udendørs, kan man købe en række forebyggende midler, som gør, at katten ikke har ligeså stort risiko for at blive bidt af flåter.

Klik her for at se stort udvalg af behandlende og forebyggende midler mod flåter til katte

Se mere her:

Forebyg loppeangreb med frontline pour-on vet

Du kan være med til at forebygge lopper med et loppehalsbånd