Alle hundeejere bør investere i en rigtig hundeshampoo 14. juni 2016 14. juni 2016 Mie Jacobsen
En lækker shampoo til din hund (foto: petworld.dk)

En lækker shampoo til din hund (foto: petworld.dk)

Alle hunde er forskellige, og derfor er der heller ikke nogen opskrift på, hvad en hund har behov for. Det er også derfor, at det er så vigtigt, at man som hundeejer sætter sig godt ind i, hvilken hund man skal have. På den måde undgår man at blive skuffet eller ikke kunne leve op til hundens behov.

Og alle hunde har forskellige behov. Når man har fundet den rette hunderace, er det mindst lige så vigtigt at lære sin hund at kende. Ingen hund passer perfekt til racebeskrivelsen. Derfor kan man heller ikke gå ud fra, hvad der står i lærebøgerne. Det gælder om at have et godt kendskab til hunden.

Når det kommer til pelsen, kan der også være store individuelle forskelle. De fleste hunde behøver ikke at komme i bad, men det kan være en stor hjælp for ejeren – især på de våde tider af året. Her er det dog vigtigt at bruge den rigtige shampoo. En menneskeshampoo er nemlig ikke beregnet til hunde.

Det rigtige valg er en hundeshampoo

Når det er vådt udenfor, bliver hunden sommetider fuldstændig mudret og beskidt. Nogle hunde renser hurtigt sig selv, mens det for andre hunde vil være mere effektivt med en skylletur. Det kan dog være svært at lokke hunden til en tur i bruseren, og langt de fleste hunde har heller ikke behov for det.

Hvis de endelig skal have et bad, er det vigtigt at investere i en rigtig hundeshampoo. Som regel er de udviklet specielt til hundens behov. Menneskeshampoo er ofte fyldt med masser af parfume og tilsætningsstoffer, som ikke er godt for hunden. Derfor er det en god idé at investere i en hundeshampoo.

På den måde kan man give hunden et bad med god samvittighed. Det er mere skånsomt for hunden, og selvom den måske ikke vil elske dig for det, vil den være fin og ren efterfølgende.

Se et stort udvalg af hundeshampoo her

Se mere her:

Forsvar mod katte allergi

Find den rigtige og bedste bidløs trense lige her