Det rette kattetræ holder din kat beskæftiget 19. november 2015 19. november 2015 Mie Jacobsen
Katte kan også have allergi (foto petworld.dk)

Hold din kat beskæftiget (foto petworld.dk)

Det rette kattetræ holder din kat beskæftiget

I og med at din kat, i tidernes morgen var af samme natur som de kattedyr vi kan se i naturen nu, så har de også nogle særlige instinkter, som de skal have mulighed for at udfolde. Det er for eksempel rigtig vigtigt for katte, at kunne komme til at bruge kløerne, så musklerne, som trækker kløerne ud, samtidig med kløerne selv holdes ved lige. Det kan man sørge for at katten har mulighed for, ved at have et kattetræ til rådighed i boligen, således katten har noget at klatre i og kradse på.

Der findes mange forskellige afskygninger af det klassiske kattetræ. Der findes de helt simple, som bare er en planke med sisal, som skrues ind i væggen. Den er rigtig god, hvis man har en kat, som ikke kan lade være med at kradse alverdens steder, som bestemt ikke er belejligt, at den kradser. Hvem kender ikke fornemmelsen af, at komme hjem til sit smukke hjem, for at blive mødt af synet af sønder kradset tapet. Det vil man rigtig gerne undgå.

De fleste kattetræer er lavet ved hjælp af et materiale, som kaldes sisal. Det er næsten som reb, og fungerer som det materiale, som det er meningen, at kattene skal kradse på. Fordele ved sisal er, at det er langtidsholdbart, samtidig med at det giver rigtig god mulighed for katten, til at holde fast i materialet. Som regel sker der det med kattetræer, at katten selv bliver nysgerrig på den nye genstand i hjemmet, og begynder at kradse, hvorefter den vænner sig til, at det er her den skal klatre.

Hjælp din kat i gang med at bruge det nye kattetræ

Det er ikke altid, at katten forstår at kattetræet er noget de skal bruge, så snart det er kommet ind i hjemmet. Hvis man vil hjælpe katten i gang, kan man købe noget som hedder catnip, der har en duft som tiltrækker katte, og dermed tilskynder dem til at bruge kattetræet

Skal du have nyt kattetræ, så tjek www.petworld.dk

Find mere udstyr til din kat her:

Godt kattegrus gavner både katten og ejeren

Iams mætter kattemaver og giver katteenergi