En glad hund er ikke en hund med dårlig mave 1. januar 2016 1. januar 2016 Mie Jacobsen
Hundesnor (foto: lavprisdyrehandel.dk)

En glad hund har ikke dårlig mave (foto: petworld-vet.dk)

En glad hund er ikke en hund med dårlig mave

Kommer din hund ikke logrende dig i møde med våd snude og legesyghed og orker din hund ikke engang at gøre sig til for et klø bag øret eller en tur i parken, så kan det være, at din hun har dårlig mave. Dårlig mave hos hunde kan også komme meget kraftigt til udtryk ved særligt ildelugtende diarre og hundepiben. Med andre ord, en glad hun er ikke en hund med dårlig mave.

Ligesom når vi mennesker får dårlig mave, så er det eneste vi har lyst til at ligge os ned og blive raske. Det samme har hunden. Den kan bare hverken gøre noget for at blive rask eller forklare, hvad der er galt. Det er derfor vigtigt, at du i alt almindelighed er meget opmærksom på din hund og dens signaler, så du opdager, hvis den eksempelvis har fået dårlig mave.

Det er nu også nemt at opdage, om din hund har fået dårlig mave. Du kan virkelig mærke en hunds livsglæde sive ud af den, når den har dårlig mave. Den er helt slukøret, ugidelig og jamrer sig. Heldigvis er det ikke farligt at have en hund med dårlig mave. Du bliver sandsynligvis ikke smittet og det er nemt at gøre din hund rask igen.

 Vi er selv skyldt i at vores hund får dårlig mave

Når din hund har fået dårlig mave, så er det måske dig, der skal have dårlig samvittighed. Det er nemlig oftest os mennesker, der har fodret hunden med noget, som den ikke kan tåle. Hunde kan ikke tåle lige så mange ting, som mange går og tror. Hunde er ikke støvsugere, der kan spise alt hvad der falder på gulvet. Chokolade er en velkendt trussel mod en hunds sundhed og nogle hunde kan blive så syge, at de dør, hvis de får chokolade. Ud over chokolade er der mange andre ting, der er giftige for hunde. Det svære er, at det ikke er til at vide, hvad der er giftigt for din hund og det kan svinge meget fra hund til hunde, hvad der gør den syg.

Hvis du har en hund med dårlig mave, findes der dog et stort udvalg af hundefoder, der modvirker dårlig mave, diarre og ubehag hos hunden. Der er ingen grund til at vente og se, om hunden får det bedre. Hundefoderet er ikke dårlig for hunden og kan kun i bedste fald gøre hunden rask igen. Hvis det ikke bliver det, så skal du gå til dyrelægen.

 Find forskellige foder til hunde med dårlig mave her

Find ud af, hvordan du ellers kan hjælpe din hund med dårlig mave:

Hunde med diarre kan nemt helbredes

Vær en god ejer for din hund og gør det rette ved hund diarre.