En god hvalpesele kan holde styr på hunden 1. december 2015 1. december 2015 Mie Jacobsen
hundesele (foto: billigdyrehandel.dk)

Det er en god ide med en hundesele (foto: billigdyrehandel.dk)

Lige meget om din hundehvalp er lille eller stor, tyk eller tyng, langhåret eller rughåret, så kan den næppe adlyde alle dine ordre endnu.

Et halsbånd til hundehvalpe er et bånd, som man giver hvalpen på rundt om dens hals. Dette skal så bruges til at holde styr på hunden ved for eksempel at sætte en snor på halsbåndet, og dermed kan hvalpen så ikke løbe fra ejeren, så længe vedkommende har fat i snoren.

Der findes rigtig mange forskellige typer hundehalsbånd i mange forskellige farver, stilarter og materialer.

Når man skal ud og vælge et halsbånd til sin hund, så starter man ofte med at kigge efter den rigtige størrelse. Det nytter ikke meget, at halsbåndet til ens hund er for stramt, da hunden så ikke kan få luft, og at det ikke er behageligt at have på. På den anden side, skal halsbåndet helst ikke være for løst, da det så ikke sidder ordentligt fast omkring hundens hals, og dermed kan ryge af, hvis hunden trækker i snoren.

Hvalpeselen har i mange tilfælde afløst det gamle halsbånd

Hvor mange hundeejere tidligere brugt halsbånd til at sætte sin hundesnor fast på, bruger flere og flere i dag hundeseler, og det gælder også til den lille hvalp.

Det kan være en rigtig god idé at anskaffe sin hvalp en hundesele. En hundesele er en samling af remme, som passer til hunden, så den kan få en rem rundt om begge forben, rundt om maven og om på ryggen. Remmene bliver samlet med nogle kliklåse, og remmene har spænder, så de kan spændes ind og ud alt efter hvalpens størrelse.

Selen har den fordel, at det kan være nemmere at kontrollere hunden, da selen sikrer, at man trække mere mod hundes vægtcenter. Dette kan også være bedre for hundens hals og nakke, som ikke nødvendigvis kommer under samme pres, som hvis man brugte et almindeligt halsbånd.

Vil du se mere om hvalpesele, så kig her

Find flere hundeseler- og snore her:

Hundeseler er hunden og ejerens bedste ven

Få styr på din hund med den rigtige hundesnor