Find den rigtige og bedste bidløs trense lige her 2. april 2016 2. april 2016 Mie Jacobsen
Din hest fortjener noget godt udstyr (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Din hest fortjener noget godt udstyr (foto: lavprisdyrehandel.dk)

En af de mere omsiggribende hobbyer, man kan give sig i kast med, er nok at holde hest. Dette er en sport, som mange finder fascinerende, og som man så også bruger meget tid på.

En hest er et stort dyr, og det kan kræve mange timers arbejde om ugen at holde hesten i stand og passe og pleje den. For det første skal der gerne muges ud ved hesten løbende. Det vil sige, at man fjerner alt det gamle halm på gulvet og lægger noget nyt ud. Samtidig skal hesten også have en masse mad og vand.

En hest kræver også en del pleje. Den skal gerne strigles og børstes med forskellige børster, for at man kan fjerne snavs og skidt fra den, og den får en glat og fin pels.

Samtidig, så er der også meget tilbehør, som er nødvendig for at man kan komme rundt med hesten. Det er blandt andet vigtigt at have en god saddel, hvis man skal bruge hesten til at ride på. Derudover skal man også gerne have et hovedtøj, så man kan styre hesten. Dette kan blandt andet være en trense.

Hold styr på hesten med en bidløs trense

En trense er en form for almindeligt hovedtøj, som man spænder fast rundt om hestens hoved. Den består af nogle tynde nylon eller læder stropper, som sidder ned langs hestens hoved og holdes sammen af nogle stropper, der ligger på tværs af hovedet.

Ude i siden af trensen vil der typisk sidde en metalring i hver side, som man kan sætte en snor eller tøjle fast i, og derved kan man trække hestens hoved i den retning man gerne vil, alt efter om man går ved siden af hesten eller rider på den.

Der kan være stor forskel på trenser. Nogle er bidløse, hvilket vil sige, af der ikke sidder en metalstav ind gennem mundvigene på hesten. Et bid bruger man typisk, hvis man skal ride på hesten og uden, når man skal trække hesten rundt.

Se flere bud på en bidløs trense her

Se mere her:

Find sikre og solide hønsehuse til dine høns

Slip af med lopperne med Advantage loppemiddel