Hundefoder skal passe til din hund 23. juni 2016 23. juni 2016 Mie Jacobsen
Hundefoder (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hundefoder (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hunde er som mennesker. De spiser forskelligt afhængig af størrelse og alder. Ligesom babyer ikke spiser det samme som voksne mennesker, så må hvalpe heller ikke få det samme foder som en gammel hund. For hundes foder skal passe til hundens alder, størrelse, aktivitetsniveau og vægt. Hunde har nemlig ikke godt af at spise det samme foder, da næringsindholdet, optageligheden og smagen er forskellig. Fælles for alt hundefoder er dog, at det skal have den rette mængde energi, proteiner og mineraler, for at hundene har det godt og vokser, som de skal. Især når det kommer til hvalpe, så er det vigtigt, at de får den rette foder. Vær derfor opmærksom på, at der på hundefoderet står angivet, at det er til hvalpe.

Derfor findes der et stort udvalg af forskellige hundefoder mærker. Du kan købe hundefoder fra mærkerne Hills Science Plan, Royal Canin, Eukauba og mange flere. Fordi hunde har forskellige præferencer, så findes der hundefoder med kylling, lam, okse, fisk, and og hest. Der er altså hundefoder til enhver smag og mulighed for, at din hund kan variere mellem de forskellige smagsvarianter.

Godt hundefoder er vigtigt for din hunds trivsel, og derfor er der også stor forskel på pris og kvalitet. Ofte hænger de to ting dog sammen, så vil du sikre, at din hund får den helt rette foder, så køb hundefoder i premium kvalitet. Det vil holde din hund frisk og sund og hundens pels glat og pæn.

Hunde med allergi – hvad skal de spise?

Hunde kan være allergiske. Nogle hunde kan ikke tåle lagermidler, som findes i mange kornprodukter. Derfor kan det være godt at købe hundefoder, som er kornfrit. Du kan købe kornfrie produkter fra mærkerne Orien, Kingsmoor, Taste of the wild og Happy Dog.

Hvis du derimod tror, at din hund har foderallergi, så vil det typisk skyldes et bestemt proteinstof  i foderet. For at undgå allergiske reaktioner er det en fordel at købe foder med kun et enkelt protein. Hvis du er i tvivl om, hvilket protein hunden er allergisk for, så kan du prøve at købe et andet foder, end du plejer. For eksempel kan du købe kyllingefoder, hvis du plejer at købe fisk eller omvendt. På den måde kan du se, hvilke reaktioner hunden får, når den spiser henholdsvis det ene eller andet protein.  Her kan du eksempelvis købe foder med fisk fra Kingsmoor eller Arion.

Hvis du gerne vil vide mere om hundefoder og mærker på hundefoder, så klik her 

Se mere hundefoder her:

Her finder du alle de bedste mærker inden for hundefoder

En hund med diarre kan kurres med det rette foder