Få styr på din hund med den rigtige hundesnor 3. september 2015 3. september 2015 Mie Jacobsen
Hundesnor (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hundesnor (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Nok er der mange hundeejere der kan tilskrive sig idéen, om at de er i stand til at håndtere deres hund fuldstændig ved hjælp af et usynligt bånd. Men der er immervæk mange steder i Danmark hvor det er påkrævet at have sin hund i en hundesnor. Så man kan altså lige så godt få anskaffet sig en hundesnor der er rar at bruge.

Du kender måske scenariet, hvor du er ude at gå tur med din hund, og der pludselig kommer en anden hund imod dig. Måske endda en hund af modsatte køn. I det tilfælde kan det vise sig at være særdeles værdifuldt at have en hundesnor, så du kan være med til at bestemme slagets gang. Det er også bare nødvendigt i tilfælde, hvor du har behov for at lave noget uden din hund er under opsyn. For eksempel hvis du er inde at handle, et sted hunden er forment adgang.

Sørg for at køb en hundesnor der passer til dit temperament. Der er flere faktorer der spiller ind her. Der er naturligvis spørgsmålet om længden på hundesnoren, som bestemmer hvor stort råderum din hund har når I går tur. Tykkelsen på din hundesnor er også afgørende. Hvis du hund er meget lille, giver det mening med en tynd snor, så hunden ikke føler den skal bære vægten af en tung snor. Med en stor hund er det afgørende, at hundesnoren er tyk nok til at sikre tilstrækkelig brudstyrke i pressede situationer.

Vælg den rigtige hundesnor første gang

For mange hundeejere giver det mening at ligge inde med mere end én hundesnor. Hvis det drejer sig om en almindelig luftetur i byen, kan det være det giver mening at bruge en flexiline, som giver din hund øget rækkevidde, eftersom linen kan tilpasse sig i længde, præcist efter hvor langt du synes din hund bør kunne komme væk fra dig. I andre tilfælde er en line i fast længde tilstrækkelig.

Fornemmelsen af at gå en tur med hunden, afhænger meget af hundesnorens beskaffenhed. Nogen foretrækker liner af tekstil, som er lette og har stor brudstyrke. Andre nyder fornemmelsen af en mere eksklusiv hundesnor i læder. Her er der også flere muligheder. Nogen foretrækker almindeligt læder af koskind. Andre går den delt dyre vej, og vælger en hundesnor af elgskind. Det er limousinen inden for hundesnore.

Tjek udvalget på www.lavprisdyrehandel.dk og find den rette hundesnor.