Hvordan finder man de bedste kanin bure? 10. februar 2016 10. februar 2016 Mie Jacobsen
Kaninbur (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Kaninbur til din lille kanin (foto: petworld.dk)

Mange danskere holder meget af at holde kaniner. De små dyr er i familie med andre gnavere som for eksempel hamstre, mus og marsvin. Derfor lever de ligesom de andre dyr normalt i bure, hvis de er i fangenskab, hvilket er ret normalt i Danmark.

En gnaver er ikke ligesom en hund eller en kat. De er hverken kødædende eller naturlige jægere. Kaniner lever oftest af grønt og planter, som dækker alt fra salatblade til gulerødder. Derudover skal de heller ikke luftes, som en hund skal, og de strejfer heller ikke som en kat typisk vil gøre, hvis det altså er en såkaldt udekat.

Derfor er kaninen og mange andre gnavere et yndet kæledyr for småbørnsfamilier, da de ikke kræver så meget pasning, og de heller ikke er dyre i anskaffelse. Samtidig, så er de typisk nemme at gøre tamme, og deres bløde pels og stille adfærd tiltaler også mange.

Hvad skal et bur til en kanin indeholde?

Når man skal holde kaniner og andre gnavere, så bruger man oftest et bur, hvor kaninen har et sted, hvor den kan lave en hule til at sove. Det bliver lavet enten af halm eller en kasse, som bliver lavet til formålet. Samtidig har den adgang til vand og mad fra buret. Mange mennesker, der holder kaniner, søger også for, at den har en lille gård i forbindelse med en græsplane ude i have. Gården er afskærmet med et lille hegn, så kaninen ikke kan slippe ud, og dermed får kaninen mulighed for at rende rundt og græsse i den friske udendørsluft.

Når man skal købe sig et bur til sin kanin, så er det derfor ikke altid nødvendigt at købe et ekstra stort bur, hvis bare kaninen ofte får mulighed for at komme udenfor i sin gård.

Der findes bure i mange forskellige størrelser, som passe til forskellige typer af gnavere.

Vil du se mere om kanin bure, så kig her

Find et godt kaninbur her:

Et kaninbur skal passe perfekt til ens kanin

Kaninbure skal skabe trygge rammer for din kanin