Slip af med katte allergi med godt foder 12. april 2016 12. april 2016 Mie Jacobsen
Allergi hos hunde (foto: petworld-vet.dk)

Brug allergi foder til din kat (foto: petworld-vet.dk)

Der findes to slags katte allergi. Den ene er den mennesker har. Den får os til at nyse og få røde øjne, så snart vi er i nærheden af en kat. Den anden er katten selv, der har allergi. Denne type allergi er dog ikke overfor fx mennesker men for fødevare eller ting ligesom de ting, mennesker kat have allergi overfor. Det er den sidste type allergi, som dette indlæg handler om.

Katte allergi er i virkeligheden lige så slemt som den allergi, mennesker kan få. Når en kat får allergi, så skifter den ofte adfærd. Dette kan du holde øje med, hvis du er bekymret for, om din kat har allergi. Faktisk bør alle holde øje med deres kat eller kattes ve og vel og allergi er særligt vigtigt. En kat kan simpelthen miste livsglæden, hvis den går rundt med allerig.

Katte med allergi er heldigvis nemme at kurere. Allergien hos katte er enten luftbåren eller så er det noget med maden. Er den luftbåren, så er det vigtigt at du hjælper din kat med at holde den ren. Det er nemlig når katten slikker sin pels at den får det, den er allergisk overfor ind. Den anden type katte allergi hos katte er, når katten er allergisk over for noget mad. Dette er ofte tilfældet og du bør skifte foder

Neutralt foder mod katte allergi

Mange katte foder producenter laver fint kattefoder. De bruger dog sjældent meget energi på at gøre kattefoderet neutralt, så der ikke er produkter i, der kan gøre din kat allergisk. Katte er rimelig hårdføre, men du bør alligevel sørge for noget godt mad til din kat, som den ikke bliver allergisk af.

Du kan finde forskellige neutrale foderprodukter hos Petworld 

Læs mere om allergi hos dyr her:

Allergi hund medicin – Har din hund fået allergi?

Hvis du finder symptomer på din kat og dens allergi, så opsøg dyrelæge