Stort udvalg af fuglekasser til forskellige fuglearter 17. maj 2016 17. maj 2016 Mie Jacobsen
En fuglekasse til fugle i haven (foto: lavprisdyrehandel.dk)

En fuglekasse til fugle i haven (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Drømmer du om et rigt fugleliv i haven eller har du et ønske om at få dine kanariefugle til at yngle? Uanset hvad du har behov for, så finder du redekasser her – både til burfugle og havefugle.

Fuglekasser til kanariefugle

I sortimentet finder du den lille klassiske redekasse til kanariefugle. Den er formet som en lille kugle af trådet træ, som kan hænges på siderne af kanariefuglenes bur. Sammen med redefyldet, som du også finder i sortimentet, udgør denne lille redekasse det perfekte ynglested til dine kanariefugle.

Fuglekasser til havens fugle

Søger du redekasser til havens fugle, er der nogle andre kriterier, som skal opfyldes. For det første må man afgøre med sig selv, hvor mange fuglekasser man vil have hængt op samt om der er plads til at holde en tilstrækkelig afstand imellem hver af dem. Derudover har forskellige fuglearter brug for forskellige størrelser af redekasser og yderligere vil størrelsen på flyvehullet også være afgørende for, hvilke type af fugle, der vælger at tage bolig i kasserne. Derfor finder du i sortimentet forskellige typer af redekasser, der kan bestilles i flere størrelser. En blåmejse har skal for eksempel bruge minimum 10×12 centimeter i areal, hvor en brun stær har behov for minimum 14×14 centimeter. Det er også stærkt tilrådeligt at vælge en redekasse, hvor låget kan tages af. Dels fordi det giver mulighed for at tjekke fremgangen med æggene, men mest fordi det er livsnødvendigt for fuglene, at kassen rengøres imellem hvert kuld. Der lægger sig bakterier, mider og andre skidte ting, som kan skade det nye kuld. Vælg derfor en redekasse med aftageligt låg for let rengøring. Også disse typer finder du i sortimentet.

Se det store udvalg af fuglekasser her

Se mere om fugle her:

Fugle skal have det rigtige fuglefoder

En undulat i et undulatbur er et fantastisk kæledyr