Vær på vagt over for allergi katte 21. maj 2015 21. maj 2015 Mie Jacobsen
Katte kan også have allergi (foto petworld.dk)

Katte kan også have allergi (foto petworld.dk)

Det er så frustrerende, når man bare gerne vil gøre sit bedste og beskytte dem, man elsker, hvad enten de er mennesker eller dyr, og det så viser sig, at man ikke altid kan. Og det kan man ikke. Desværre. Til gengæld kan man sørge for at holde omhyggelig øje med sin kat.

Kosten spiller en rolle i forhold til allergi

Der er meget, man kan gøre, for i hvert fald at kunne sige, at man gør sit bedste – for selvom man aldrig kan sige aldrig og tro sin kat helt beskyttet, så skal man selvfølgelig gøre sit bedste. En ting, man kan gøre, er at sørge for at ens kat får en sund kost, der imødekommer de ernæringsmæssige behov, ens dyrelæge tilråder. Hvis din kat desværre allerede er ramt af en type allergi og derfor er svækket, kan man blandt andet sørge for at genopbygge dens kræfter gennem en speciel skånekost. Før man gør hverken fra eller til, bør man dog altid kontakte sin dyrelæge.

Læg mærke til symptomerne

Udover at give katten en god og næringsrig kost, skal man sørge for at holde et vågnet øje med dens forgodtbefindende. Trives den eller lider den af forskellige gener? Hvordan tager disse gener sig ud, og hvor hyppigt forekommer de? Er der en oplagt årsag, eller skal du kontakt din dyrelæge? Disse spørgsmål er de daglige spørgsmål, vi må stille, når vi observerer vores katte og husdyr generelt. Ikke på en paranoid måde, hvor man knap tør stryge den, og overfortolker på den adfærd, men på en sund måde, hvor man er opmærksom på større afvigelser i kattens adfærd og generelle tilstand.

Find skånekost med mere til allergi katte her