Har du mistanke om, at dit kæledyr er blevet angrebet af lopper, skal du straks få det i behandling, for det er både ubehageligt for din kat eller hund og dig.
Symptomerne
Om det er din hund eller kat, der bliver angrebet af lopper, er for så vidt lige meget, for capstar kan fås til begge slags kæledyr. Symptomerne på et loppeangreb ligner også meget hinanden. Dit kæledyr begynder at kradse sig forskellige steder på kroppen. Derefter kommer de røde pletter, hvor lopperne bider, og hvor dit kæledyr kradser.
Behandling
Sørg for at du først tjekker for lopper på dit kæledyr. De er meget nemme at få øje på, men det kan også være en allergisk reaktion.
Der findes forskellige former for behandling, alt efter hvad du som ejer er til. Alt virker efterhånden lige godt, så du kan eventuelt konsultere din dyrelæge om, hvad han eller hun synes er bedst.
Der findes både loppehalsbånd, som også virker forebyggende. Du kan også få pipetter, hvor du så sprøjter loppemidlet ind i pelsen på dyret. Og så er der capstar, som er en tabelet, som din kat eller hund skal have igennem kosten. Det virker ret hurtigt, både til hund og kat, og efter max 24 timer skulle alle lopper i pelsen være udryddet. Selvfølgelig kommer det an på, om du har en stor hund med meget pels eller en lille kat.
Tabletterne skal dyret have én gang om dagen, indtil loppeangrebet er helt aftaget.
Husk også
Efter selve behandlingen kan det være en god idé at vaske og kæmme dit kæledyr mindst en gang om ugen, alt efter hvor stor mistanke du har til, at dit kæledyr bliver angrebet igen. På den måde kan du holde øje både med lopperne, og, hvis angrebet har været rigtig slemt, de kradsemærker, din hund eller kat har fået.
Det kan også være en idé at kombinere tabletten med et andet loppemiddel, så du er helt sikker på også at komme af med loppeæggene.
Se mere om loppemidler, og hvordan du hjælper dit kæledyr her
Læs mere om Capstar her: