Læs hvordan hunde med diarre kan hjælpes 18. september 2016 18. september 2016 Mie Jacobsen
Hundesnor (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Føler din hund sig sund og rask? (foto: petworld-vet.dk)

Hjælp din hund over sin diarre

Det er aldrig nogen rar oplevelse, når din hund får diarre. Det er ubehageligt for hunden og det er ubehageligt at være vidne til. Derfor vil man også gerne hjælpe sin hund hurtigt igennem. Diarre er ikke i sig selv en sygdom, men et symptom på noget andet. Som regel vil det være en reaktion på noget hunden har spist. Reaktionen sker i tarmene. Her kommer maden igennem for hurtigt og derfor når det ikke at blive forarbejdet. Fordi maden kommer så hurtigt igennem tarmene, når hunden ikke at få den nærring, som den har brug for og hunden kan også risikere at blive dehydreret. Det er derfor yderst vigtigt, at man hurtigst muligt får stoppet diarren. Hvis du er i tvivl eller din hund virker meget medtaget, så er det altid en god idé at tage en snak med en dyrlæge først. Så er du på den sikre side.

Hvis du er tryg ved, at din hund normalt er sund og rask, så er det første der skal til at give tarmene noget ro. Det kan derfor være en god idé at lade hunden faste i 24 timer. Har du en meget lille, syg eller gammel hund, så skal du dog tjekke med en dyrlæge inden du lader hunden faste. For større og helt raske hunde er det ikke noget problem. Når hunden har været fastende i et døgn, så er det vigtigt, at hunden får rigeligt med væske, men sørg for at give hunden det i små doser ad gangen.

Når hunden er færdig med at faste så kan du begynde at give den skånekost. Det vil være for hårdt for hundens tarme at starte direkte på den almindelige kost. Derfor kan det være en god idé at købe skånekost og så lidt efter lidt begynde at blande den almindelige hundefoder i. Efter nogle dage vil du igen kunne give din hund den almindelige mad og hunden vil komme sig relativt hurtigt.

Du kan finde flere råd og se det store udvalg af skånekost produkter her

Læs mere om helbredelsesmulighederne for hunde med diarre her:

En hund med diarre kan kurres med det rette foder

Hunde med diarre kan nemt helbredes