Hunde med allergi – hvad er det, og kan det behandles? 13. oktober 2016 13. oktober 2016 Mie Jacobsen
Loppemiddel hund (foto: petworld.dk)

Hunde kan godt slippe af med allergi (foto: petworld-vet.dk)

Allergi hos hunde er i bund og grund det samme som hos os mennesker. Det er immunforsvarets overdrevne forsvar på stoffer – allergener – i føde eller omgivelser hos dyret. I modsætning til menneskets nysen, irriterede slimhinder og løbende øjne, får hunden kløe i pelsen. Det er altså på den måde, du kan kende allergi hos din hund. Derudover er symptomerne blæredanneler, pigmentering i huden, fortykkelse i huden, bakterieinfektioner og svampedannelse, øregangsbetændelse, øget sved- og talgproduktion, hårløshed omkring øjne – hunden får ”briller”, og hunden slikker sig meget på poterne.

Reaktionen ved hundeallergi foregår ukontrollabelt og derfor opstår der vævsskader på hunden. Hunde får allergi, fordi de normale forsvarsmekanismer imod vævsfremmende elementer reagerer så kraftigt, at hunden væv tager skade. Disse skader betyder at hunden får kløe og irritationer i huden.

De luftbårne allergener i inhallationsallergi er så udbredt i dag, fordi vi i højere grad har husdyr indenfor. Hunde som sover udenfor på isoleret underlag i indrettede hundehuse har en lavere forekomst at inhallationsallergi.

Behandling af allergi hos hunde

Hunde kan godt behandles for allergi. Den skal – simpelt nok som det lyder – holdes væk fra det, der generer hunden og fremprovokerer den allergiske reaktion.  Derudover kan det også behandles medicinsk, ved hyposensibilisering, hvor man udsættes for allergene, eller gennem kosten. Fx ved kosttilskud med essentielle fedtsyre. Generelt vil en diætkost være god for en hund med allergi – specielt hvis hunden lider af foderallergi, men også en kost med flere fedtsyre i vil være god for en hund med allergi.

Se udvalget af allergifoder til din hund med allergi her

Læs mere om hunde med allergi her:

Allergi hund medicin – Har din hund fået allergi?

Læs hvordan du hjælper hunde af med allergi